Raamtheater Wormer

Alles voor de Tuin van Edward Albee

Jenny en Richard wonen in een buitenwijk, een mooi huis, lekker de ruimte en een prachtige tuin. Echt de trots van Jenny, daarom zegt Richard ook: koken kun je niet, maar je weet wat je van een tuin moet maken...

Zo te zien dus alles voor elkaar. Een spul waar menig mens jaloers op zal zijn. Aan de buitenkant tenminste. Maar zoals zo vaak, de schijn bedriegt. Richard zeurt al tijden over een motormaaier maar het antwoord van Jenny is altijd botweg: Nee, kunnen we ons niet veroorloven. Maar als Jenny aanbiedt een baantje te nemen, om de pijn wat te verzachten is het antwoord van Richard even bot: Nee!! Jij neemt géén baantje.

Toch kunnen ze wel aardig met elkaar overweg en ze kennen elkaars tekortkomingen, na zo'n twintig jaar huwelijk, maar al te goed.
Dat heeft de schrijver "Albee" ook zo meesterlijk beschreven. Dat onvermijdelijke bekvechten wat in iedere relatie zo nu en dan plaatsvindt. De ene keer met veel humor en de andere keer met bijtend sarcasme. En bijna iedere keer is de oorzaak: geld, geld, geld.

Tot dat op een dag Mevrouw Vos, geheel onverwachts, het huis komt binnengewandeld. Het zal hun leven danig op z'n kop zetten....

Raamtheater Wormer    info@raamtheater.nl