Raamtheater Wormer

NIEUWS

 

Zoals bekend gaat het kerkje op de Witte Duifstraat, waar het Dorpstheater van Wormer

lange tijd gebruik van heeft mogen maken, gesloopt worden.

 

Op 15 en 16 april 2016 heeft Raamtheater haar laatste voorstelling in dit bijzondere theater.

Wij gaan er iets moois van maken!

Op zaterdag zullen de jeugdspelers met een improvisatie laten zien wat zij in huis hebben.

Daarna zullen de volwassenen én 3 jeugdspelers het stuk "Wachten op Elsbeth" van J. Vriens op de planken brengen.

Op vrijdag wordt alleen het stuk "Wachten op Elsbeth" gespeeld.

 

We willen graag een mooie afsluitend stuk neer zetten en hopen zoveel mogelijk bezoekers te mogen ontvangen. Vrienden, familie, bekenden, oude (en nieuwe) leden, andere zusterverenigingen en natuurlijk de mensen uit Wormer en omgeving. 

 

Aangezien er nog geen definitief alternatief gevonden is voor een lokatie van het Dorpstheater, is het Raamtheater zelf gaan zoeken naar een vervangende lokatie.

Die hebben wij gevonden in het Wapen van Wormer aan de Zandweg.

Meer informatie volgt zodra dat bekend is.

 

 

                                                                      ---------------

 

 

Februari 2016:

Op 18 februari 2016 is het zover! De jeugd speelt dan "De draak moet dood". Ze hebben hard geoefend om straks een mooie voorstelling neer te zetten. Twee speelsters hebben zelfs hun eigen rollen geschreven! Het decor wordt opgebouwd en de kleding is uitgezocht. De teksten zitten hopelijk goed in het hoofd. Wij hopen dat jullie er allemaal van zullen genieten!

 

Januari 2016:

Namens iedereen van het Raamtheater wensen wij jullie de allerbeste wensen voor 2016 in goede gezondheid! We gaan er weer een mooi toneeljaar van maken.

 

De jeugd is flink aan het repeteren voor hun stuk "De draak moet dood". Alle kinderen zijn erg enthousiast en het is leuk om te zien hoe ze allemaal hun eigen ideeën en inbreng hebben voor het stuk. We zijn benieuwd hoe het er straks uit gaat zien!

Dus hou de datum vast vrij: 18 februari 2016!

 

Op de pagina van de jeugd Foto's "Repetitie De Draak" vind je vast een voorproefje!

Of klik hier.

 

De volwassenen zijn druk aan het zoeken naar een nieuw stuk, wat altijd best een opgave is.

Zodra er meer bekend is welk stuk en wanneer we spelen, zal dat op de website vermeld worden.

 

 

December 2015:

Eind november hebben wij onze voorstelling "Wat een gekke man ... en zijn vrouw dan?" opgevoerd. Helaas viel het aantal bezoekers iets tegen maar verder was het een groot succes. Het decor was prachtig, er werd goed gespeeld en het publiek was enthousiast!

We hebben er zelf in ieder geval enorm veel plezier in gehad en zijn blij dat we dit leuke stuk toch nog op de planken hebben kunnen brengen.

 

En nu snel op zoek naar een nieuw stuk. Als het lukt hebben wij 15 en 16 april 2016 onze laatste voorstellingen in het huidige dorpstheater. Dat is al snel dus zijn we druk op zoek naar nieuwe leuke toneelstukken. 

 

Maar eerst is de jeugd aan de beurt. Zij gaan 18 februari 2016 hun voorstelling houden en we zijn allemaal erg benieuwd. Er wordt iedere donderdag druk gerepeteerd en geïmproviseerd.

Heel leuk om te zien hoe creatief ze kinderen hier zelf in zijn. Veel succes!

 

November 2015:

Afgelopen dinsdag 24 november voor het eerst in het volledige decor en belichting!

Even wennen want sommige dingen zijn dan net weer even anders, maar heel leuk.

We hopen dat jullie met veel plezier naar de voorstelling zullen kijken.

Tot vrijdag of zaterdag!

 

 

 

 

 

 

 

 

Oktober 2015:

De volwassenen zijn bezig met de laatste loodjes voor het stuk "Wat een gekke man ...

en zijn vrouw dan?" wat 27 en 28 november gespeeld gaat worden. Decor, kleding en

rekwisieten worden nu ook belangrijk. Vooral Marcel Meijer heeft er een aardige kluif aan om

zich, in de afgelopen maanden, de grote rol meester te maken. Maar dat gaat zeker lukken en wij hopen een leuke voorstelling neer te gaan zetten waar iedereen van kan genieten.

 

De jeugd is volop aan de gang met de repetities voor het nieuwe toneelstuk dat in februari 2016 gespeeld gaat worden. Enkele spelers hebben helaas moeten opzeggen vanwege school of andere activiteiten/sporten. Maar we hebben ook weer nieuwe leden welkom mogen heten. De rollen zijn verdeeld en nu kijken wat het gaat worden. 

 

Juli 2015:

De jeugd heeft nu zomervakantie en gaat donderdag 20 augustus om 19.30u weer vol aan de bak met een nieuw stuk. De voorstelling hiervan zal op 18 februari 2016 gespeeld gaan worden.

 

De volwassenen moesten de laatste uitvoering helaas wegens privé omstandigheden afzeggen en hadden het stuk "Wat een gekke man ... en zijn vrouw dan?" even

aan de kant geschoven.

De leden hebben er echter toch voor gekozen het stuk op de planken te brengen

in het najaar op vrijdag 27 en zaterdag 28 november 2015.

Helaas kan onze gastspeler Sándor Olboeter Verhoeven in die periode niet meer mee spelen, echter wij hebben een goede vervanging gevonden in onze speler Marcel "Muus" Meijer.

Na de zomerstop gaan wij weer starten met repeteren en hopen dan een mooie voorstelling neer te gaan zetten.

 

April 2015:

De improvisatielessen zijn bijna achter de rug en ondertussen wordt voorzichtig gesproken over een nieuw toneelstuk voor volgend seizoen.

Na de zomervakantie op donderdag 20 augustus 2015 gaat de jeugd weer beginnen als één groep van 19.30-20.30u. De voorstelling zal op 18 februari 2016 gespeeld gaan worden.

 

Maart 2015:

De jeugdleden gaan de komende 6 weken door als één groep met toneellessen op de donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur en zij zullen gaan oefenen met improvisatie.

 

De voorstelling van de volwassenen "Wat een gekke man ... en zijn vrouw dan?" van

20 en 21 maart, gaat wegens privé omstandigheden niet door.

Het Raamtheater zal waarschijnlijk in het najaar een nieuwe voorstelling neerzetten. Informatie hierover volgt op onze website, zodra deze bekend is. 

 

 

Februari 2015:

Op 18 februari heeft de jeugd de voorstelling gehad. Meer informatie en foto's vind je op de pagina "Foto's Jeugd" of klik hier.

 

 

Het zijn de laatste loodjes....

De generale repetitie is zondag 15 februari en dan moet de voorstelling er staan. Het is spannend maar iedereen doet zijn best. Met licht, geluid, decor, schmink en kleding erbij, wordt het allemaal echt. Nu het spel en de tekst erbij en dan wordt het zeker een succes!

Toi, toi, toi alemaal!!

 

 

Januari 2015:

De jeugd is druk aan het repeteren voor de komende voorstelling in februari. Er moeten nog de nodige puntjes op de "i" gezet worden, maar ze hebben er zin in.

 

Repetitie voor Het pad langs de rivier.

 

 

Repetitie voor Squad.

 

 

Volwassenen:

Ook de volwassenen zijn druk aan het oefenen voor de voorstellingen in maart van "Wat een gekke man ... en zijn vrouw dan?". Een intensief stuk met veel tekst en nog meer handelingen.

 

Regisseur Wim Alberts geeft de nodige aanwijzingen aan Dirk Rönitz en Nel Brehm.

 

 

Vernieuwde website:

Zoals je misschien hebt gezien is de website enigszins veranderd. We zijn druk bezig de site weer up-to-date te krijgen, maar daar gaat nog wat tijd in zitten. Maar het begin is er met de informatie van onze komende voorstellingen.

Raamtheater Wormer    info@raamtheater.nl