Raamtheater Wormer

 

Gespeeld in 2018:

Het bos in het huis


Gespeeld in 2017:

De groep van 5

 

 

NOVEMBER 2016:

Onze JEUGD is ook weer begonnen met "De Draak moet dood."

 

Eric Stam en Wim Alberts hebben een toneelstuk bedacht die de kinderen zelf kunnen helpen invullen. Dat wordt een spannend stuk met veel eigen creativiteit van de kinderen.

 

We hebben er weer zin in!

 

Zij repeteren op woensdagavond in 't Wapen van Wormer van 19.30 - 20.30u.

Heb je interesse, kun je altijd een keer komen kijken.

Je bent van harte welkom!

 

  

18 februari 2015:

 

De voorstellingen van de jeugd zijn geweest en de fans waren enthousiast!

 

Beide groepen hebben een leuke voorstelling neergezet, zowel de basisschool leerlingen

met "Het pad langs de rivier" als onze spelers van het voortgezet onderwijs met "Squad".

 

Speciale dank voor onze speelster Marja Hooyschuur, die samen met de jeugd er een leuke voorstelling van heeft gemaakt!

 

Voor een kleine foto impressie van het beide stukken, kijk je op "Foto's jeugd" of klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

2 en 3 april 2014

 

Vandaag hebben we de Generale voor het Jeugdtoneel, zij spelen De Gidsen van Edward Montie. 

Negentien gidsen hebben hun kamp opgeslagen in het hartje van Frankrijk. Uiteraard wordt de tuin van een nabij gelegen klooster geplunderd, de meisjes eten hun buik vol aan de gestolen appels. De moeder overste komt melden dat de appels giftig zijn. De leiding komt met elkaar overeen dit gruwelijke feit geheim te houden, maar uiteraard kan Francoise, de enige Frans sprekende gids die als tolk heeft gefungeerd, dit niet voor zich houden. Als de meisjes achter dit gruwelijke feit komen wordt er een zelfmoord in scene gezet die zijn weerga niet kent. Dit stuk werd met volwassenen in de rol in 2002 als eerste door het Raamtheater met grotendeels mannen verkleed als vrouwen uitgevoerd.

Voor de schrijver, Edward Montie, was dit een verrassende ervaring.

 

Het wordt gespeeld door onze zeer getalenteerde groep jeugdspelers, die er onder de bezielende leiding van Wim Alberts een leuke voorstelling van gaan maken.

 

Met spelers varierend van 8 tot 13 jaar, was dit ook voor de volwassenen van het Raamtheater een aardige uitdaging.

 

 

13 januari 2013

Het jeugdtoneel wordt steeds spannender, de uitvoering nadert. 13 en 14 februari zal het stuk in volle glorie te bewonderen zijn. Hoe spannend het is, kun je hier zien.

Voor de voorstelling en repetities zoeken we nog een knappe beamer en een scherm. Mocht je een van de twee (of beide, mag natuurlijk ook!) willen doneren, neem dan even contact op. Mocht je een kleine bijdrage willen schenken, dan houden we ons ook aanbevolen.

Vanmiddag hebben we wat filmmateriaal opgenomen voor de voorstelling. Eric doet even voor hoe dat moet gaan worden ;-)

 

 

9 juli 2012

De uitvoering is geweest. Als je niet geweest bent, dan heb je wat gemist. De kinderen waren gepast zenuwachting, maar deden het allemaal prima. Nog even wat foto's van de uitvoering en dan woensdag en donderdag de evaluatie met de kinderen en ouders. Ik ben benieuwd wie er straks in een 'echt' stuk wil komen spelen. Er liggen een aantal klaar die voornamelijk door kinderen worden gespeeld. In de wandelgangen (zo lang zijn ze niet :) heb ik gehoord dat er ook een paar ouders mee willen spelen met het volwassenen toneel. Leuke effecten.

Misschien dat als het allemaal doorgaat, we een aparte website voor het Jeugdtoneel moeten opzetten. Misschien dat er nog wat ouders zijn die daar ideeën over hebben en aan mee willen werken.


5 juli 2012

SUPERFANTASTISCH WERELDSGEWELDIG!
De 1e echte opvoering van de stukjes die de kinderen zelf geschreven hebben zag er super leuk uit. Het was binnen wel een beetje warm, vooral voor de techniek bovenin, maar dat mocht het plezier niet drukken.
Vanavond is de laatste kans dit geweldig leuke stuk te komen bekijken. 

 

Om je een beetje te prikkelen, heb ik alvast een flmpje van de Finale gemaakt. Deze is op onze pagina's te vinden, maar ook op YouTube.


2 juli 2012
Nu wordt het écht spannend!. Afgelopen Donderdag hebben we de Generale gehad. Het stuk is genoemd : De Reünie en door de kinderen zelf bedacht. Ze waren er een beetje nonchalant over, maar toen de schmink koffer op tafel kwam, kwamen ook de vlinders en de bibbers.
Het is een verschrikkelijk leuk stuk geworden met boeven, heksen, sporters en kauwgum verslaafden. Ik heb in ieder geval verschrikkelijk genoten.
De eindpresentatie van de workshop is op 4&5 juli 2012. Kaarten via de bekende weg voor € 2,50. Als je niet komt, ga je echt iets leuks missen.
Om jullie alvast in de stemming te brengen, zijn de 
fotopagina's uitgebreid met wat impressies van de oefen- en workshop avonden en een glimps van de Generale.

18 april 2012 De eerste workshop avond is geweest.
Zo te zien eerst wat onwenning, maar al snel komen ze in hun spel. Een impressie vind je op de fotopagina's. Ik ben benieuwd hoe het met de groep van donderdag gaat.


16 april 2012
Whoaa!
We staan nog een beetje te duizelen van het overweldigend aantal aanmeldingen! Links en rechts schoten de aanmeldingen de postbus in. 22 kinderen komen naar de workshops. Alles is ingedeeld en vanavond gaan de bevestigingen de deur uit. Op de kalenderpagina (onder het jeugdtoneel) kun je de avonden vinden.

14 april 2012
WAT EEN OVERWELDIGEND SUCCES: JEUGDTONEEL! Donderdag hadden we de open avond om te zien of er belangstelling is voor het jeugdtoneel.
Er zijn er zoveel komen opdagen, dat we meerdere groepen gaan maken: Woensdagavond en Donderdagavond. Voor de kinderen en ouderen die er geweest zijn: Vergeet niet om je zo snel mogelijk op te geven, zodat we jullie in groepen in kunnen delen. Ook als je samen met een vriendje of vriendinnetje wil spelen, moet je dat er even bij zetten. Stuur even een e-mailtje naar :
rt.jeugdtoneel@live.nl of gebruik de inschrijfpagina. Ben je benieuwd wie er geweest zijn? Kijk snel even op de fotopagina (daar staat ook nog een klein filmpje).

 

Raamtheater Wormer    info@raamtheater.nl